Tosca kook
Põhi:
3 muna
170 g = 2 dl suhkrut
240 g = 4 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
125 g sulatatud võid
170 g = 2 dl suhkrut
240 g = 4 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
125 g sulatatud võid
Kate:
75 g võid
100 g mandlilaaste
125 g = 1.5 dl suhkrut
0.5 dl piima / rõõska koort
1 sl nisujahu
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades kuivained (eelnevalt segatud), piim ja veidi jahtunud sulavõi. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm lahtikäivasse vormi.
Ahi: 200 kraadi. Küpseta ~ 20 minutit.
Sega väikeses potis katteained omavahel, kuumuta keemiseni. Määri mandlisegu poolküpsenud koogipõhjale.
Ahi: 225 kraadi. Küpseta ~10 minutit, kuni kate on kaunilt kuldpruun.
75 g võid
100 g mandlilaaste
125 g = 1.5 dl suhkrut
0.5 dl piima / rõõska koort
1 sl nisujahu
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades kuivained (eelnevalt segatud), piim ja veidi jahtunud sulavõi. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm lahtikäivasse vormi.
Ahi: 200 kraadi. Küpseta ~ 20 minutit.
Sega väikeses potis katteained omavahel, kuumuta keemiseni. Määri mandlisegu poolküpsenud koogipõhjale.
Ahi: 225 kraadi. Küpseta ~10 minutit, kuni kate on kaunilt kuldpruun.