Šokolaadi krinku
Pärmitainas:
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
200 g võid
2.5 dl suhkrut
1 dl kakaod
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale täidis ja rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes.
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
200 g võid
2.5 dl suhkrut
1 dl kakaod
2 spl kaneeli
rosinaid (pane enne vette likku)
Kaunistuseks veel 200 g sulašokolaadi ja purustatud metspähkleid (röstitud).
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga. Täidise valmistamiseks sega või suhkru ja kaneeliga. Meie ahjul on Dough proving režiim selleks. Täidiseks sega komponendid omavahel kokku. Rosinaid leotan enne vees, et oleksid mahlased.
Kaunistuseks veel 200 g sulašokolaadi ja purustatud metspähkleid (röstitud).
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga. Täidise valmistamiseks sega või suhkru ja kaneeliga. Meie ahjul on Dough proving režiim selleks. Täidiseks sega komponendid omavahel kokku. Rosinaid leotan enne vees, et oleksid mahlased.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale täidis ja rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes.
Kokkupõimitud kringli panen küpsetuspaberi peale ahjuplaadile ja panen selle ümber koogivormi rõnga lahtiselt. Kringel küpseb küll keskelt suhteliselt kokku, aga jääb mõnus mahane.
Ahi: 200 kraadi, ülalt-alt režiim, 25-30 minutit.
* Täiesti tehtav on ta ka poole väiksemana. Siin pildil on poolest kogusest tehtud kringel. Tegin tegelikult lihtsalt kaks väiksemat, et ühe võtta töökaaslastele ja teise jätta koju. Küpsetada võiks siis veidi vähem 20-22 minutit.