Peedi-feta pirukas

Tainas:
100 g võid
250 g nisujahu
1 muna
2 spl külma vett
soola

Kate:
4-5 väiksemat peeti
4 sl oliiviõli
1 tl punet
1 sl palsamiäädikat
200 g Feta juustu
2 muna
2 dl 35% koort
soola, pipart

Kõrvale sobib värske salat. Nt beebispinat.

Pese peedid ja lõika sektoriteks. Piserda üle oliiviõliga, maitsesta soola ja punega. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Võta ahjust, piserda palsamiäädikaga ja jäta 10 minutiks marineerima.

Sega kokku taigen. Haki külm või kuubikuteks, näpi see jahu sisse. Lisa muna ja külm vesi. Pane 30 minutiks külmkappi.

Rulli taigen lahti ja äärista sellega vormi põhi ja servad. Koogivorm tilgub vahel läbi, kasuta punast ahjuvormi. Tee pirukapõhi kahvliga auguliseks. Küpseta alumisel siinil, 200-kraadises ahjus 17 minutit (kuniks pind hakkab pruunistuma).

Aseta peedid pirukapõhjale. Sega kokku munad, koor ja Feta juustu tükid ning kalla segu peetidele. Küpseta 180-kraadises ahjus ~25 minutit. Enne serveerimist lase pirukal pisut jahtuda ja taheneda.