Šokolaadi-hapukooretort martsipaniga

Biskviit:
200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
100 g martsipani
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kaunistamiseks:
150 g šokolaadi
100 ml rõõska koort
mandlilaaste

Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks sega hulka riivitud martsipan. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Jahuta ja lõika biskviit kolmeks kihiks (võib teha ka põhja kaheks kihiks).
Täidise ained peaksid olema kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin. NB! Jäta tordivormi rõngas ümber ja vala kreem alumisele põhjale, siis lisa vahekiht ja uus kiht kreemi ning pealmine kiht. Lase külmas tarretuda. 

Glasuuri jaoks kuumuta rõõsk koor ja sulata selles šokolaad. Lase glasuuril veidi jahtuda ja kata seejärel tort.

Antoni sünnatort 2018.