Hapukoore purukook marjadega

Puru:
180 g= 3 dl nisujahu
85 g = 1 dl suhkrut
0.5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
150 g külma võid

Täidis:
2 muna
85 g = 1 dl suhkrut
400 g hapukoort
30 g= 0.5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
200 g mustikaid (vaarikatega ka mega hea) külmutatult/värskeid

Lisaks:
50 g kookoshelbeid


Kõigepealt purusegu: kuivained kokku ja lisa külm või tükkidena ning mätserda kätega purumassiks. Seniks kuni täidist segad pane taigen külmkappi seisma (10-15min).

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde hapukoor, jahu ja vanillisuhkur.

Määri vormi ääred võiga ja põhja vahele pane küpsetuspaber. Põhjaks läheb ~2/3 purusegust. Suru vastu põhja ja natuke äärtele. Seejärel kalla hapukooresegu põhja peale ja sinna peale mustikad või muud marjad (külmutatud mustikaid enne ei sulata, siis ei lähe liiga vesiseks). Segan kookoshelbed ülejäänud 1/3 puru juurde ja pudistan ühtlaselt koogile.

Rabarberiga olen ka seda kooki teinud, aga siis panin veidi suhkrut ja kaneeli ka hakitud rabarberile ja kattest jätsin kookose välja. 

Ahi:180-kraadi, pöördõhk ~ 40 minutit, kuni kate on kuldpruun.


Eve sünna tort 2019.