Hapukoore kook
Tainas:
100 g võid (võta külmkapist enne välja)
85 g = 1dl suhkrut
50 g 20% hapukoot
1 muna
180 g = 3dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250 g 20% hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
4-5 rabarberi vart / külmutatud kirsse vms
kaneeli
Vahusta toasoe või suhkruga (st hõõrun puulusikaga vastu kaussi võid ja suhkrut). Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas ahtikäiva vormi põhjale ja servadele. Vorm kata põhjast küpsetuspaberiga ja ääred määri võiga.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Rabarbeirid koori, kui on vanemad ja tükelda. Sega kausis veidi suhkru ja kaneeliga. Kalla täidise peale.
Ahi: 200 kraadi, pöördõhk, ahju keskosas ~30 minutit. Küpseta kuni tainas on kuldne ja täidis ei uju enam ringi.