Lasanje

1 pakk (Reggia is the best) lasanjeplaate
Kõrvale beebispinatit või muud salatit

Hakklihakaste:
2 hakitud sibulat
400-500 g hakkliha
400 g purustatud tomateid (1 purk)
2 küüslauguküünt
2 dl vett (kui teed tomatipastaga, ära vett pane, tuleb liiga vedel)
Maitsestamiseks: soola, pipart, oreganot, rosmariini ja alati võib veits tšillit ka panna :)

Juustukaste:
50 g võid
60 g = 1 dl nisujahu
0,8 l piima
100 g riivijuustu
Soola ja pipart

Valmista hakklihakaste: pruunista pannil hakkliha, sibul ja küüslauk. Lisa tomatid ja vesi. Maitsesta. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit.

Samal ajal valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust (ära enam vispliga sega, muidu on jube jama seda puhtaks saada).

Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate (pane vormi pikkupidi, nagu Pam nii geniaalselt tegi!), siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Hakklihakastme kihte on kaks, selle koguse saab lihtsalt pooleks jagada.

Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.

Enne serveerimist lase 10-15 min seista - siis ei vaju nii plönni nagu antud pildil.