Risotto
3 dl risottoriisi
õli
3 sl võid
1 sibul
õli
3 sl võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 l kanapuljongit
2 dl valget veini
100 g riivitud parmesani
2 kanafileed
soola-pipart
Tee teises potis valmis puljong 1 kuubik+ 1l vett. Hoia vaiksel tulel, et ta oleks kuum.
Sulata potis või ja lisa õli. Kalla potti hakitud sibul ja küüslauk. Kui sibul on klaasjas, lisa riis. Kuumuta segades, kuni riis hakkab läbi kumama, 1-2 minutit. Vala juurde vein ja lase sel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Nüüd lisa kulbitäis keevat puljongit ja keeda tasasel tulel, kuni puljong on imendunud, aga riis on veel niiske. Jätka samal moel kulbikaupa puljongi lisamist, kuni riis on küps, aga ikka veel veidi kreemjas. Õige risoto on selline vedelapoolne, mitte väga pudrune. Segada tuleb pidevalt, et riis põhja ei kõrbeks. Kui puljong on otsas ja riis pehme, siis võta tulelt ja lase veidi hingata. Natukese aja pärast lisa parmesan ja või. Maitsesta.
1 l kanapuljongit
2 dl valget veini
100 g riivitud parmesani
2 kanafileed
soola-pipart
Tee teises potis valmis puljong 1 kuubik+ 1l vett. Hoia vaiksel tulel, et ta oleks kuum.
Sulata potis või ja lisa õli. Kalla potti hakitud sibul ja küüslauk. Kui sibul on klaasjas, lisa riis. Kuumuta segades, kuni riis hakkab läbi kumama, 1-2 minutit. Vala juurde vein ja lase sel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Nüüd lisa kulbitäis keevat puljongit ja keeda tasasel tulel, kuni puljong on imendunud, aga riis on veel niiske. Jätka samal moel kulbikaupa puljongi lisamist, kuni riis on küps, aga ikka veel veidi kreemjas. Õige risoto on selline vedelapoolne, mitte väga pudrune. Segada tuleb pidevalt, et riis põhja ei kõrbeks. Kui puljong on otsas ja riis pehme, siis võta tulelt ja lase veidi hingata. Natukese aja pärast lisa parmesan ja või. Maitsesta.
Kana prae eraldi ja lisa viimasena segusse.