Kaneelipalmikud muffinivormis
Pärmitainas:
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
5 tl jahvatatud kaneeli * Ma paneksin vähem, sest vahel jääb veidi mõru - 3 tl
1 sl kaneeli-suhkrusegu (täidisele pealeraputamiseks)
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga. Täidise valmistamiseks sega või suhkru ja kaneeliga.
Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale võisegu. Murra tainas pikuti pooleks ning lõika 12 riba (või palju sul vormis auke on). Keera neist palmikud ja aseta muffinivormi aukudesse. Lase kerkida umbes 15 minutit ning seejärel küpseta 200 kraadi juures 15-17 minutit.
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
5 tl jahvatatud kaneeli * Ma paneksin vähem, sest vahel jääb veidi mõru - 3 tl
1 sl kaneeli-suhkrusegu (täidisele pealeraputamiseks)
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga. Täidise valmistamiseks sega või suhkru ja kaneeliga.
Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal u 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale võisegu. Murra tainas pikuti pooleks ning lõika 12 riba (või palju sul vormis auke on). Keera neist palmikud ja aseta muffinivormi aukudesse. Lase kerkida umbes 15 minutit ning seejärel küpseta 200 kraadi juures 15-17 minutit.