Spinatiga karri


2 sl kookookosrasva
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
Pöidlasuurune jupp ingverit
1 tl vürtsköömenit
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl koriandrit
½ tl tšillihelbeid

1 keskmise suurusega bataat
400 g kikerherneid (1 purk)
400 g purustatud tomatit (1 purk)
400 g kookospiima (1 purk)
100 g beebispinatit
Maitsestamiseks: soola, veidi laimimahla, 1 tl mett
Serveerimiseks basmatiriisi 

Pliidiraud aseta kesmisele kuumusele ja kuumuta pannil kookosrasv. Lisa pannile
sibul ja hauta vaiksel kuumusel 5 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk ning ingver
ning prae mõned minutid. Lisa pannile maitseained ja kuumuta läbi kuni vürtsid muutuvad
aromaatseks. Haki bataat, kurna ja pese kikerherned ja lisa pannile. Kalla pannile ka purustatud tomat (mul polnud tookord ja panin tomatipastat 300 g ja pool pakki hakitud kirsstomateid) ja kookospiim.
Hauta umbes 40 minutit kaane all kuni bataat on pehme.Võta saumikser ja lase pool massist sellega puruks, siis tuleb mõnus paks karri. Maitsesta. Võta tulelt ja lisa beebispinat ja lase sel pehmeneda. 

Riis keeda 5 dl vett soolaga, lisa 2 dl külma veega pestud riisi. Keeda 10 minutit, kaane all ja  vaiksel kuumusel. Võta kuumalt raualt ja lase kaane all järelvalmida 15 minutit.