Banoffee kook
8 digestive küpsist (u 130 g)
50 g sulatatud võid
400 g karamelliseeritud (ehk keedetud) kondenspiima
50 g sulatatud võid
400 g karamelliseeritud (ehk keedetud) kondenspiima
200 ml vahukoor
2-3 küpset banaani
kaunistuseks mustikaid/ muid hapukaid marju
Sulata või kastrulis. Purusta küpsised (köögikombainis) ja sega võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külma tahenema Küpsetuspaberit siin ei kasuta, sest muidu on raske kooki tõsta, ilma et paberiga erroreid ei tekiks. Ava kondenspiimapurk, vala kastrulisse ja kuumuta kuni ta on mõnusalt voolav. Vala kondenspiim küpsetuspõhjale. Lõika banaaniviilud ja lao karamelli peale. Kui eelmisel õhtul valmistad, siis vahusta vahukoor vähese suhkruga (nii et oleks ikka maitsev) hommikul peale ja kaunista marjadega. Kui samal päeval, siis enne serveerimist hoia vähemalt 1 tund külmas.
2-3 küpset banaani
kaunistuseks mustikaid/ muid hapukaid marju
Sulata või kastrulis. Purusta küpsised (köögikombainis) ja sega võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külma tahenema Küpsetuspaberit siin ei kasuta, sest muidu on raske kooki tõsta, ilma et paberiga erroreid ei tekiks. Ava kondenspiimapurk, vala kastrulisse ja kuumuta kuni ta on mõnusalt voolav. Vala kondenspiim küpsetuspõhjale. Lõika banaaniviilud ja lao karamelli peale. Kui eelmisel õhtul valmistad, siis vahusta vahukoor vähese suhkruga (nii et oleks ikka maitsev) hommikul peale ja kaunista marjadega. Kui samal päeval, siis enne serveerimist hoia vähemalt 1 tund külmas.
Ülilihtne, ülimagus kook.