Kanasupp
See foto näeb nii ilge välja, et see on lausa naljakas :D Pilt on tehtud teisel päeval kui rasv on supi peale hangunud. Roheliseks teeb selle petersell ja till, millega ma suppi maitsestasin. Supp ise on lilla, sest panin suppi lillasid porgandeid :D
2 kanakoiba
8 porgandit (2 puljongisse)
1 sibul
6 kartulit
nuudleid
till, petersell, soola, pipart (kui on, siis terana)
puljongisse sobiks ka porru/seller
Kanapuljong:
Keeda 2 kanakoiba vee sees u 10 minutit, korja vee pealt vaht ära (see pidi halb olema), kurna vesi, loputa kintsud üle ja pane uue veega potti keema. Sinna vette lisa veel kooritult ja pooleks lõigatult 1 sibul ja 2 porgandit.
Lase keeda, kuni kana on keenud. Siis sõruta puljong uude potti ja pane pliidile tagasi, sinna sisse pane keema tükeldatud kartul ja porgand. Porgand peaks olema väiksemate tükkidena, et ta keeks kartuliga sama kaua. Haruta kana kontidelt liha, lõika tükkideks ja lisa puljongisse. Muu puljongis oleva võib ära visata.
Nuudlid/spagetid lisa sisse vastavalt küpsemisajale ja supi valmimise järgi.
Maitsesta tilli ja peterselli, soola ja pipraga.
* kui kuidagi ei maitse siis puljongikuubikut
8 porgandit (2 puljongisse)
1 sibul
6 kartulit
nuudleid
till, petersell, soola, pipart (kui on, siis terana)
puljongisse sobiks ka porru/seller
Kanapuljong:
Keeda 2 kanakoiba vee sees u 10 minutit, korja vee pealt vaht ära (see pidi halb olema), kurna vesi, loputa kintsud üle ja pane uue veega potti keema. Sinna vette lisa veel kooritult ja pooleks lõigatult 1 sibul ja 2 porgandit.
Lase keeda, kuni kana on keenud. Siis sõruta puljong uude potti ja pane pliidile tagasi, sinna sisse pane keema tükeldatud kartul ja porgand. Porgand peaks olema väiksemate tükkidena, et ta keeks kartuliga sama kaua. Haruta kana kontidelt liha, lõika tükkideks ja lisa puljongisse. Muu puljongis oleva võib ära visata.
Nuudlid/spagetid lisa sisse vastavalt küpsemisajale ja supi valmimise järgi.
Maitsesta tilli ja peterselli, soola ja pipraga.
* kui kuidagi ei maitse siis puljongikuubikut