Soolakaramelli toorjuustukook

Algne retsept

Põhi:
200 g Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
100 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
200 g valget (küpsetus)šokolaadi
100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola

Pane küpsetuspaber lahtikäiva vormi põhja. Purusta kausis küpsised ja lisa sulatatud või ning suru segu vormi põhja. Pane 15 minutiks külmkappi tahenema. Sulata vesivannil valge šokolaad ja lase sel jahtuda. Samal ajal vahusta natuke vahukoort ja lisa toorjuust ning vahusta veel, kuni on ühtlane. Sega sisse jahtunud šokolaad. 

Karamellikondenspiim soojenda samuti vesivannil ja sega juurde meresool.
Võta põhi külmkapist, määri peale 1/2 toorjuustusegu, seejärel 1/2 soolakaramelli, siis 1/2 toorjuustusegu ja peale tilguta ülejäänud soolakaramell. Peale peaks tasakaaluks panema midagi haput: maasikaid/granaatõuna vms. 

Peaks tahkuma külmkapis vähemalt 2 h