Britta kook

Ega ma täpselt enam ei mäleta, kuidas ma selle koogi valmis tegin, aga ilus pilt oli olemas. Kindlasti küsisin Mammult nõu. Siia panen ühe teise retsepti veebist, mis nägi kõige sarnasem välja. Igatahes tahaks seda uuesti küpsetada :)

Põhi:
150 g pehmet võid
125 g = 1.5 dl suhkrut
3 munakollast
120 g = 2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Besee:
3 munavalget
170 g = 2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkut
25 g mandlilaaste

Vahele:
4 dl 35% koort
2-3 sl suhkrut
200g (külmutatud) vaarikaid / maasikaid
Mõned lisavad ka kohupiimakreemi 200g sellesse segusse

Kaunistamiseks värskeid marju

Valmista põhi: vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat/vorm küpsetuspaberiga ja määri tainas sinna peale (kuna tainas on kleepuv, on seda parem teha märja käega siludes).
Valmista kate: vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taina peale. Puista peale mandlilaastud. (Mina vist küpsetasin biskviiti enne eraldi ja besee määrisin veidi hiljem peale).

Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud.
Võta tordipõhi ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika kaheks ristkülikuks.

Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele. Kata vaarikate/maasikatega, siis laota peale vahustatud rõõsk koor. Kata teise tordipõhjaga. Pane tort serveerimiseni külmkappi või jahedasse.

Vahetult kaunista marjadega.