Suur panniküpsis
* Vaja on paksu põhjaga panni, mis ei kõrveta asju põhja (retseptis oli 23cm, aga mul oli 28cm suur)
160 g pruuni suhkrut
1 muna
½ tl vanilli ekstrakti (või vanillisuhkrut)
½ tl mandli ekstrakti (mul ei olnud, seega jahvatasin veidi mandlilaaste kombainiga jahuks)
225 g jahu
½ tl soodat
½ tl soola
200 g m&m šokolaadikomme vms
Kogu tegevus toimub madala-keskmise tule peal pliidil.
Sulata pannil või. Lisa pannile suhkur ja sega kuni see on sulanud ja võta pann pliidilt ära.
Sega ühes kausis kuivained ning teises klopi lahti muna. Vala esmalt kuivained pannile kuuma või-suhkrusegu sisse ja sega need. Proovisin alguses spaatliga, nagu Nadiya Hussain Netflixis tegi, aga ei saanud hakkama. Soovitan puulusikat! Kui segu on ühtlane, sega sisse muna ja sega ruttu (et muna küpsema ei hakkaks) - hea oleks, kui selleks hetkeks muu mass enam päris tulikuum pole. Muidu saab praemuna. Hehehee.
Tainas on valmis. Platsuta see ühtlaselt pannile (nüüd on okei spaatlit kasutada). Aseta taignale võimalikult palju šokolaadikomme ja suru need õrnalt taignasse.
Küpseta keskmisel kuumusel 20 minutit (mina lasin number 7-ga) ja mulle tundus 20 minuti järel, et taigen pole üldse küps pealt vaadates. Esimesel korral lasin siis 10 minutit veel ja see oli suur viga! Keskelt läks põhi kõik kõrbema, nii et usalda seda küpsetusaega! Põhi peaks jääma krõmps ja pealt selline nätske. Teine kord jälgisin 20 minuti aega ja küpsis tuli õige konsistentsiga.
Lase jahtuda 15 minutit ja serveeri.