Spagettkõrvits ja Bolognese kaste

1 spagettkõrvits
sool, pipar, oliiviõli maitsestamiseks

Bolognese kaste:
Pakk hakkliha
400g purustatud tomateid
u 200 ml vett
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 porgand
3 tl pruuni suhkurt, soola, pipart, tüümiani ja basiilikut maitsestamiseks

Lõika spagettkõrvits pooleks, eemalda lusikaga seemned ja säsi. Määri lõigatud külgedele peale veidi õli ja maitsesta. Pane kõrvitsapoolikud tagurpidi pannile (lõikepool alla), torka koore sisse paar auku ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit. * Vaata, et üle ei küpse, muidu need spagetid on lihtsalt pudrud, nagu mul juhtus. Teise võimalusena soovitatakse röstida kõrvits lõikepind ülalpool, 240 kraadi juures. Nii on kõrvits ka pisut karamellisem ja pruunistunum.

Prae pannil hakkliha, maitsesta see soola ja pipraga. Kui liha hakkab juba pruunistuma lisa sellele hakitud sibul ja küüslauk ja prae sibula klaasistumiseni. Kalla peale purk purustatud tomateid ja sama purgiga vala pool purki vett pannile. Koori porgand ning tõmba kartulikoorijaga porgandist liistud kastme sisse. Kuna purustatud tomatid on veidi hapukad, siis veidi suhkrut annab mõnusama maitse kastmele. Maitsesta tüümiani ja basiilikuga.