Kartulisalat

1 hall potitäis kartulit
3 porgandit (lõika pooleks ja keeda väikeses kastrulis)

*Keeda kartulid ja porgandid koorega eelmisel õhtul valmis ja lase rõdul jahtuda. NB! Pigem jäta veid kõvaks kui keeda liiga pudruks. (Võib ka samal päeval keeta, aga kui on kauem jahtunud jäävad minu meelest vähem pudrused.)

4 keedetud muna
300g lastevorst
1 sibul 
1/3 värsket kurki
4 marineeritud kurki
Minipurk herneid

Kaste:
500g 20% hapukoort
Majoneesi
maitsestamiseks sool, pipar, hapukurgi vedelik

Pane munad külma veega potti ja siis alles pliidile (kuuma vette pannes keevad katki). Lase vesi keema ja keemisaeg võiks olla u 10 minutit. 

Koori keedetud kartulid ja porgandid ja munad ning haki. Kartuli hakkimiseks on super tööriist munalõikur - palju vähem vaeva! Kui tahad muna ekstra nähtamatuks, siis purusta see kausis kahvliga täitsa pudiks. Haki vorst, kurgid, sibul ja sega kõige suuremas kausis kokku. 

Sega kaste teises kausis enne kokku, siis jaotuvad maitseained ühtlaselt ja ei pea salatit pärast liiga palju segama (noh, et ei läheks nii pudruks). Majonees, hapukoor, kurgivedelikku veidi, sool ja pipar.

NB! Konservherned lisa alles enne serveerimist, sest võivad salatit enneaegselt hapuks teha (ja pese nad enne konservivedelikust puhtaks). 

Salat on siis eriti hea kui saab paar tundi külmkapis maitsestuda.