Pannipitsa
Põhi:
400 g jahu
1 pakki kuivpärmi
0.5 tl soola
Veidi pitsamaitseainet (pune, tüümian, basiilik)
2.5 dl käesooja vett
2 sl oliiviõli
0.5 tl soola
Veidi pitsamaitseainet (pune, tüümian, basiilik)
2.5 dl käesooja vett
2 sl oliiviõli
Sega kuivained omavahel, lisa vesi ja õli ja sõtku kuni tainas on käte küljest lahti. Kui hakkab juba pallikke moodustama, lisa veidi jahu. Pane kausile puhas rätt peale ja kergita ahjus 40 kraadi pöördõhuga umbes 40 minutit.
Kaste:
Tomatipasta/purustatud tomateid
Ürte
1 küüs küüslauku
Purusta küüslauk ja kuumuta kõike veidi aega kastrulis.
Kui tainas on kerkinud, vala see jahusele pinnale ja rulli ristkülikuks (kusagilt lugesin, et pärmitainast ei tohiks rullida, aga no muudmoodi ma teda pannile ei saanud). Kata pann küpsetuspaberiga ja aita näppudega tainas igasse nurka. Pane peale kastrulis valminud tomatipasta, nii, et kataks kogu pinna, aga et ei uputaks. Pane peale kattematerjal, juust kõige peale.
Küpseta ahju keskel 200 kraadi juures ülalt-alt kuumutusega 20 minutit.
Lege kattematerjal:
Hakkliha või kana, mis on eelnevalt praetud ja maitsestatud / sink
Sinihallitusjuust
Pärlsibulad
Juust