Mehhiko kanasupp
Puljong:
4 cupi vett
1/2 tl soola
1 tl pipart
1 tl küüslaugugraanuleid
3 tl sibulagraanuleid
1 tl pipart
1 tl küüslaugugraanuleid
3 tl sibulagraanuleid
1 spl peterselli
3 kanapuljongi kuubikut
400 g kana (3 kintsuliha umbes)
Ülejäänd supp:
1sp oliiviõli
väike sibul
4 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid (1 purk)
1sp oliiviõli
väike sibul
4 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid (1 purk)
200-250 g tomatipastat (algses retseptis pool salsat)
1/2 spl suhkrut
2 spl tšillipulbrit / 1 tšilli (mul ei olnud pulbrit)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
400 g maisi / maisi-herne segu
400 g punaseidube (algses retseptis tšillikastmes ube)
3/4 cup hapukoort ehk umbes 200 g
1/2 spl suhkrut
2 spl tšillipulbrit / 1 tšilli (mul ei olnud pulbrit)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
400 g maisi / maisi-herne segu
400 g punaseidube (algses retseptis tšillikastmes ube)
3/4 cup hapukoort ehk umbes 200 g
Serveerimiseks:
riivjuustu
kõrvale nachosid
kõrvale nachosid
Lisa kõik puljongiks vajalik potti, sinna sisse ka kanakintsud/filee ja keeda 20 minutit keskmisel kuumusel - kuni kana on küps. Tõsta kana taldrikule ja rebi see kahe kahvliga ribadeks. Vala puljong nt mõõdukannu.
Prae poti põhjas oliiviõlis keskmisel kuumusel hakitud sibul ja küüslauk, kuni need natuke pruunikamaks lähevad. Kui kasutad tavalist tšillit, siis lisa see ka praadima. Siis lisa sinna potti kõik muud koostisosad va hapukoor. See läheb alles lõpus! Lisa sinna ka mõõdukannu valatud puljongist 3 1/2 cupi ja rebitud kana. Keeda 30 minutit tasasel tulel.
Võta tulelt ja sega sisse hapukoor. Serveerimisel võid panna sisse riivjuustu ja süüa kõrvale nachosid. Täiega nämm!