Raputatud ahjukartulid
1 kg koorimata kartuleid
1 väike punane sibul
5 küüslaugu küünt
ühe laimi mahl
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit (aitab ühtlaselt pruunistuda)
1 väike punane sibul
5 küüslaugu küünt
ühe laimi mahl
1 tl soola
1 tl tšillihelbeid
30 ml õli
Pese kartulid ja lõika parajateks juppideks. Pane potti vesi, kartulid, sool ja küpsetuspulber ja keeda 5-7 minutit, kuni kahvel torgates ilusti sisse läheb. Kurna. Haki sibul ja küüslauguküüned (meie saumiksri lõikuriga on mugav seda teha) ja kalla potti, samuti kalla potti kõik muud koostisosad. Pane potile kaas peale ja raputa nii kõvasti kui jaksad, et kartul läheks veidi pudruseks.
Pese kartulid ja lõika parajateks juppideks. Pane potti vesi, kartulid, sool ja küpsetuspulber ja keeda 5-7 minutit, kuni kahvel torgates ilusti sisse läheb. Kurna. Haki sibul ja küüslauguküüned (meie saumiksri lõikuriga on mugav seda teha) ja kalla potti, samuti kalla potti kõik muud koostisosad. Pane potile kaas peale ja raputa nii kõvasti kui jaksad, et kartul läheks veidi pudruseks.
Ahju kütte pannes jäta ahjupann sisse! See peab olema kuum. Vala kogu kupatus pannile ja küpseta.
Ahi: 220 kraadi, pöördõhk, 25 minutit.