Suvikõrvitsa friikad

1 keskmine suvikõrvits

Tainas, millesse suvikõrvits dippida:
40 g jahu
70 ml vett
1/3 tl küüslaugupulbrit
1/3 tl soola
1/3 tl kuivatatud pune
1/3 tl pipart

Puru: Saiapuru + panin ka granuleeritud sibulat

Söömiseks Sriracha majonees: Majonees + Sriracha (maitse järgi)

Sega kaussi kokku tainas ja taldrikule puru. Haki suvikõrvits näpu jämedusteks tükkideks, kasta ükshaaval dippimistaignasse ja siis puru sisse ning pane ahjuplaadile. Mõistlik on teha seda kahvli otsas, sest muidu saab puru kõik taignaseks ja tõmbab klompi. Suht aeganõudev protsess, aga maiste on hea. 

Ahi: 215 kraadi, pöördõhk, u 20-25 minutit, kuni puru on pruunikaks tõmbunud.