Kana-spinati-seene lasanje
1 pakk (Reggia is the best) lasanjeplaate
Hakklihakaste:
1 porru heledam osa hakitult
300 g kanahakkliha
300 g külmutatud spinatit (1 pakk) - sulata ja kurna
2 suurt küüslauguküünt
1 porru heledam osa hakitult
300 g kanahakkliha
300 g külmutatud spinatit (1 pakk) - sulata ja kurna
2 suurt küüslauguküünt
1 tšillikaun
200 g ricotta kohupiima
200 g ricotta kohupiima
200-250 g värskeid šampinjone hakitult
1 muna
Maitsestamiseks basiilikut/pune/tüümiani
Juustukaste:
50 g võid
3 spl nisujahu
0,5 l piima
100 g riivijuustu
Soola ja pipart
Juustukaste:
50 g võid
3 spl nisujahu
0,5 l piima
100 g riivijuustu
Soola ja pipart
Muskaatpähklit
Valmista seene-kana-spinatisegu: sega omavahel sulatatud ja nõrutatud spinat, ricotta, maitseained ja muna. Jäta see segu ootele. Pruunista pannil hakkliha, lisa hakitud porru, tšilli ja küüslauk. Lisa pannile hakitud seened. Maitsesta tugevalt soola ja pipraga (võib kasutada ka sojakastet). Tõsta tulelt ja sega kokku ricottaseguga.
Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Võta tulelt ja lisa vähehaaval piim ja sega pidevalt, et jahutükke ei jääks. Kui piim on sees, siis pane uuesti tuleni ja kuumuta pidevalt segades kuni segu pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust (ära enam vispliga sega, muidu on jube jama seda puhtaks saada).
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate (pane vormi pikkupidi), siis teist kana-seenesegu ja peale juustukastet. Segukihte on kaks, selle koguse saab lihtsalt pooleks jagada.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel 100g riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.