Marineeritud kõrvitsad
2,2 kg kõrvitsat (puhastatuna)
2 l vett
7-8 sl äädikat (30%)
650 g suhkrut
ca 12 nelgitera
ca 12 vürtsitera
3-4 kaneelipulka
Teise kõrvitsakoguse korral saab muid koguseid väga edukalt arvutada ristkorrutise abil: (uus kogus) = X ja 2.2 = 100%.
Puhasta ja tükelda kõrvits, kaalu, arvuta kogused maitseainete jaoks ja pane kõrvitsakuubikud vee ja äädika sisse ööseks likku (nii jääb kõrvits krõmps, ega lähe keetes lödiks).
7-8 sl äädikat (30%)
650 g suhkrut
ca 12 nelgitera
ca 12 vürtsitera
3-4 kaneelipulka
Teise kõrvitsakoguse korral saab muid koguseid väga edukalt arvutada ristkorrutise abil: (uus kogus) = X ja 2.2 = 100%.
Puhasta ja tükelda kõrvits, kaalu, arvuta kogused maitseainete jaoks ja pane kõrvitsakuubikud vee ja äädika sisse ööseks likku (nii jääb kõrvits krõmps, ega lähe keetes lödiks).
Pese purgid ja kaaned nõudepesumasinas või kuumas vees.
Järgmisel päeval lisa ülejäänud ained ning keeda keskmisel kuumusel umbes tund või seni kuni kõrvits on pehme. Tuleb hästi jälgida, et üle ei keeks. Ema ütles, et kui ääred lähevad läbipaistvaks, siis on valmis. Mina keetsin esimesel korral muidugi üle :D Pane kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja igasse sokuta üks nelgitera.