Kõrvitsa püreesupp
1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
500 ml köögiviljapuljongit (pool puljongikuubikut keeda 500ml vees)
200 g sulatatud juustu
2 küüslauguküünt
u väikese sõrme otsa suurune jupp ingverit (mitte väga palju, muidu tuleb kibe!)
1 sibul
oliiviõli
sool, pipar, tüümian, veidi tšillit
serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja röstitud saiakuubikuid või röstsibulat
Haki sibul, ingver ja küüslauk peenelt ning pruunista need oliiviõlis klaasjaks.
500 ml köögiviljapuljongit (pool puljongikuubikut keeda 500ml vees)
200 g sulatatud juustu
2 küüslauguküünt
u väikese sõrme otsa suurune jupp ingverit (mitte väga palju, muidu tuleb kibe!)
1 sibul
oliiviõli
sool, pipar, tüümian, veidi tšillit
serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja röstitud saiakuubikuid või röstsibulat
Haki sibul, ingver ja küüslauk peenelt ning pruunista need oliiviõlis klaasjaks.
Valmista puljong potis ja vala selle peale kõrvitsakuubikud ning hauta need pehmeks. Kui kõrvits on peaaegu pehme, lisa sulatatud juust ja pannil olev kogu. Hauta segades veel veidi.
Maitsesta soola ja pipraga ning püreesta saumiksriga.