Martsipani-mooni krinku
Pärmitainas:
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
110 g võid
1.5 pakki Kalevi martsipanimassi
pool pakki mooniseemneid
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Sega kokku või ja mooniseemned ja määri see taigna peale. Murenda sinna peale martsipan ja rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes.
2.5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid (võta enne külmikust välja)
Täidis:
110 g võid
1.5 pakki Kalevi martsipanimassi
pool pakki mooniseemneid
Glasuur:
Tuhksuhkrut
Spl võid
Kakaod
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm soojas piimas vedelaks. Lisa segades juurde jahu, suhkur ja sool ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Ahjus 40-50 kraadi pöördõhuga.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Sega kokku või ja mooniseemned ja määri see taigna peale. Murenda sinna peale martsipan ja rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes.
Kokkupõimitud kringli panen küpsetuspaberi peale ahjuplaadile.
Ahi: 200 kraadi, ülalt-alt režiim, 25-30 minutit.
Glasuuri jaoks sulata poti põhjas või ja lisa tuhksuhkur, pidevalt segades sulata see ja lisa maitse järgi kakaod. Pigem panin rohkem kui tavaretseptides on (seal harilikult 2 spl).